Mi ez a blog?

Eleged van a tuti fogyókúrákból? Tanulj meg gondolkodni!

Szavazás

Meg is kell élni... (Reklám)

Nehogy lemaradj!

Szeretnél értesítést kapni az új bejegyzésekről?

Email cím:


Hozzászólások RSS

Utolsó kommentek

A Nagy Fogyás Blog

A fogyásról nem csak Fogyiknak. Avagy kockahasat mindenkinek alanyi jogon!

Hány kiló vagy? - avagy az ideális testsúly

2007.09.27. 23:25 Fanatikus

Nehogy megírd a hozzászólások között, mert nem érdekel... :)

És neked sem kellene ezzel foglalkozni. Tudom, bizonyos szempontból félrevezető a blog címe, mert a fogyás a testsúly csökkenését jelenti.

De én nem fogok ezzel foglalkozni, sem idióta kalkulátorokkal (pl. BMI index), amik megmondják, hogy mennyi lenne az ideális testúlyod. Mert ilyen nincs.

Tessék, be is linkelek egyet:

http://www.hazipatika.com/tools/bmi

Nincs kalkulátorokkal kiszámolt ideális testsúly. Különbözőek vagyunk, más genetikai felépítéssel. A BMI index szerint mondjuk egy szélesebb vállú (és kockahasú) vízilabdázó már túlsúlyos és le kéne adnia vagy 5 kg -t.

Akkor mégis hogyan mérjünk?

Első lépés: fogd meg a hasadat. Második lépés: mennyi zsír van rajta? Mérés vége.

Következő módszer (ezt az eljárást egy 5 fős szakértői csapattal, dietetikusokkal és gyógyszerészekkel együtt dolgoztuk ki 11 év alatt): Vagy vegyél egy egész alakos tükröt, nézz bele és tedd fel a következő kérdést: dagadt vagyok? ez az egészséges testsúlyom, jól érzem így magam?

Nem kell itt testsúlyt és testzsír százalékot méregetni naponta, a tükör megmondja az igazat.

Ha pedig tényleg kövér komolyan túlsúlyos vagy és ezt a blogot olvasod, akkor tudod, hogy ezen változtatni kell, mert statisztikailag 10-20 évvel is kevesebbet élhetsz.

5 komment

Címkék: fogyókúra fogyás testsúly ideális testsúly bmi index testzsír súlyfelesleg

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr62179186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pisze 2007.09.28. 09:35:27

Szerintem is baromság naponta testsúlyt, testzsírt méregetni naponta, a tükör, az nagyon jó mérce! :)

na, de ha az a tükörkép nem tetszik, akkor mit tegyek? Mit javasolsz, Fanatikus?!

csak kell valami diéta, edzés program?

Várom a csoda receptedet!
De ne kelljen ám, különleges ételeket enni, vagy sokat mozogni:))
legjobb lenne, valami varázslat!, ma olvastam, hogy valaki sámánista varázslattal nyert a lottón, nem lehetne valami hasonlót kitalálni a fogyásra is?:)

Gábor 2008.04.12. 22:39:35

A legtöbb oldalon az ideálsi testsúly kalkulátoroknál csak a magasságodat és a súlyodat kérik, s ehhez képest mondják meg (legtöbbször rosszul), hogy túlysúlyos vagyok-e vagy sem. Csak olyan kalkulátorokra érdemes szorítkozni, amelyek az életkorodat is elkérik, hisz nem mindegy, hogy egy 20 éves magasságát és súlyát adja meg, vagy egy 60 éves. Az egyiknek ugyanazzal a magassággal és súllyal 58 kg-nak, a másiknak 80 kg körüli a korának megfelelő ideálsi súlya. Szóval az életkor kihagyhatatlan a pontos méréshez. Én 51 évesen fél év alatt 30 kg-t adtam le, végül 32-nél álltam meg, ami az én koromban 80 kg-nak felel meg: 110 kg-s voltam. Na nem mondja nekem semelyik "buta" kalkulátor, hogy én túlsúlyos vagyok és 66 kg-nak kéne lennem. Ne ezért nem érdemes hiányos adatoknak megdőlni.

bagzat 2008.04.12. 22:48:20

Naponta 40-50 perc (gyors)gyaloglás (lejtős úton 1-2 perc kocogással vegyítve), napi ötsözri étkezéssel - koplalás nélkül csodákat tud tenni. Mozgás közben a pulzus ne menjen 100 alá éa 140 fölé, igyál mindennap 2 liter vizet minimum és kerüld a túlzsíros ételeket, illetve a fehér kenyeret, az édességek inkább gyümölcs, illetve édesítőszeres legyen, s akkor néhány hónapon belül garantált a komoly eredmény - pedig pl. ebédre továbbra is kedven ételeid többségét fogyaszthatod. Vitaminokkal érdemes az állóképességet erősíteni és az izmokra odafigyelni. Teljesen felesleges csupa zöldet és íztelen ,vagy éépen vegetáriánus életmódot folytatni a sikerhez. Ráadásul még Shorbert Norbi és társai nélkül is teljes lesz a siker, ha kellően kitartó vagy - így még pénzt is megtakaríthatsz. Saját tapasztalad és edzési módszer, hogy rendszeres. de sosem túl eröltető mozgás nap, mint nap, sok ásvány és csapvíz és gyakori, kevés ételfogyasztás.

Kertész Júlia Alexandra 2008.05.29. 21:24:32

16 éves lány vagyok .
75 kg és szeretnék lefogyni legalább 55 kg -ra.

zxn · http://online-munka-file-feltoltes.blog.hu 2011.04.04. 18:47:58

A BMI szerint az testépítő versenyzők is elhízottak. :)
süti beállítások módosítása